Noutăți

Premieră în România - Curs Terapia Trigger Points

Lansare - Nespecificat

  • Despre Terapia Trigger Points

Aproximativ 85 % din cauzele durerii clinice sunt de origine musculară. Terapia Trigger Points este cea mai efecientă modalitate de tratament care se axează pe tratarea punctelor dureroase, cunoscute ca Puncte Trigger.

  • Ce sunt Punctele Trigger?

Punctele Trigger sunt puncte discrete, focale, hiperiritabile cu localizare tipică în mușchii scheletici. Când mușchiul „adăpostește” un Punct Trigger vom experimenta durere intensă, rigiditate, slăbiciune, mișcare restricționată, iar uneori și greață, amețeli, tulburări de vedere, etc.  Aceste puncte se pot acumula în stare latentă pe parcursul vieții, pot persista mult timp după boală, dar pot declanșa dureri prin activarea de către anumiți factori: traumatisme directe, traumatisme minore repetate, suprasolicitare, postură incorectă, expunere prelungită la frig, căldură, stres, carență/exces de vitamine, etc.

Punctele Trigger sunt diferite de punctele de acupunctură, punctele de energie sau alte concepte ezoterice. Punctele Trigger sunt fenomene fizice ce pot fi simțite prin palpare ca un „nodul muscular”, iar durearea generată este reală și persistentă.

  • Prin ce se deosebesc Punctele Trigger de alte cauze ale durerii?

Punctul Trigger este mai mult decât un „nodul muscular”, deoarece durerea resimțită poate fi atât în mușchiul în care este localizat, cât și la distanță, în altă regiune a corpului. De exemplu, durerea în articulația cotului poate fi cauzată de un PTr localizat la nivelul umărului, brațului sau mușchiului triceps; un PTr în m. cvadriceps va cauza durere de genunchi, iar un PTr din gambă va cauza durere în talpă.

  • Ce este Terapia Trigger Points?

Terapia Trigger Points se axează pe ameliorarea durerii și tratarea anumitor afecțiuni prin diferite tehnici de inactivare a Punctelor Trigger. 

  • SCOPUL CURSULUI de inițiere în Terapia Trigger Points îl constituie însușirea și înțelegerea de către specialiști a tehnicilor de bază pentru tratamentul durerii prin acțiunea asupra punctelor de declanșare.

Specialiștii vor obține cunoștințe teoretice și abilități practice pentru tratarea unor afecțiuni cum ar fi: migrene și dureri de cap, dureri de gât și de spate, disfuncții ale articulației temporo-mandibulare, dureri de umăr, cotul jucătorului de tenis, sindromul de tunel carpian, hernia de disc, durere pelviană, dureri de șold, picior, genunchi, fasciita plantară, sciatica și sindromul piriform, tendinite, bursite, artrite, rigiditate musculară și articulară, amorțeală în mână și degete, etc.

Acest curs practic va furniza participanților informații importante privind patofiziologia durerii miofasciale, formarea abilităților de palpare, diagnosticarea punctelor trigger și tratamentul sindromului miofascial dureros. Participanții își vor revizui cunoștintele de anatomie a mușchilor și vor practica tehnicile de depistare a celor mai comune Puncte Trigger și zonele de durere iradiată.

La sfârșitul cursului participanții vor putea:

  •         Să definească și să înțeleagă particularitățile disfuncțiilor miofasciale
  •         Să aplice metode de diagnosticare și localizare a punctelor de declnșare
  •         Să evalueze și să practice metodele de tratament pentru sindromul miofascial dureros
  •         Să trateze durerea cronică și acută prin terapia punctelor trigger miofasciale

Mai multe detalii despre curs - la secțiunea Cursuri